Известие

Collapse
No announcement yet.

Сменям, сменям, а проблема си остава ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ВЪПРОС

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Ще разбереш, че не това е решението на проблема и че не това е причината която ти е казал майстора.

Между другото съвсем от скоро Алфа пуснаха нови версии на софтуера за М1.5.5 за 1.8 и 2.0 ТС където много от промените са в контрола на празния ход, реакцията на педала на газта, корекции в студените режими и т.н. както и малко превантивни мерки относно мотора като например, че вече лимитера на обороти от 7200 е станал на 7000 об. Авансите при ниските натоварвания са значително намалени и точно обратното пък се случва със горивните смеси.

Версия по фиат: 077

Търсете при добрите мапери

-----------------------
    А КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА СПОРЕД ТЕБ

Comment

• Проблема е ясен. Ако питаш за причините, те могат да са поне 10.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Да разбрах кажи ги според теб какви са.

Comment

• Здравейте колеги! И аз съм с този синдром на клатещите се обороти (адски дразнещо е) и след като прочетох цялата тема, реших и аз да направя нещо по въпроса. Това с откачането на пин15 звучи добре, но проблема е че мойта кочинка е 166-ца 2.0 TS и буксите на уредите не са същите както при 156-ците, следователно не знам кой точно е въпросния кабел .
          Рекох си ОК, ще пробвам с да зануля потенциометъра на дросела (тази хитрата манипулацийка с 90-те секунди), та да видим дали ще има ефект.
          Направих го преди 5 дена и какво да ви кажа.........при мене има голям (положителен) ефект, но все пак не е 100 процентов. Преди тази манипулация, оборотите не се закрепяха нито за една секунда, а сега след като изфорсирам и пусна педала, оборотите падат първо до 700, дигат се до 1100 и след това се закрепят на 900.
          От 5 дена я карам и не са започнали пак да се клатят, но от изчетеното по тази тема разбрах че е рано да се радвам.
          Та все пак искам да помоля, някой по запознат от мен да каже кой точно е пин15 при 166-ците, адски много ще съм му благодарен.
          Alfa Romeo 166 2.0 TS

Comment

• При теб номера с пин 15 е неприложим, проблема е другаде- мръсен дросел, свещи, кабели, сонда, дебитомер, газова уредба.....

Comment

• А така на ...... и аз се зарадвах, че ще стане по лесния начин, обаче май съм ударил на твърдо.
              Благодаря за разяснението колега.
              За сега се позакрепиха оборотите, но ако се разклатят, се мятам да я лекувам. С ваша помощ естественно.
              Alfa Romeo 166 2.0 TS

Comment

• Виж ся, гледам, че си градски, ако искаш пиши на лични един тел, най-малко по-фанта ще хакнем, ако не оправим оборотите.

п.с. Не съм монтьор/майстор/.

Comment

• как се прави адаптация?
                  ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                  DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Ще разбереш, че не това е решението на проблема и че не това е причината която ти е казал майстора.

Между другото съвсем от скоро Алфа пуснаха нови версии на софтуера за М1.5.5 за 1.8 и 2.0 ТС където много от промените са в контрола на празния ход, реакцията на педала на газта, корекции в студените режими и т.н. както и малко превантивни мерки относно мотора като например, че вече лимитера на обороти от 7200 е станал на 7000 об. Авансите при ниските натоварвания са значително намалени и точно обратното пък се случва със горивните смеси.

Версия по фиат: 077

Търсете при добрите мапери
                    Таз магия в домашни условия и с подръчни средства може ли да се случи ??
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

• За моженето може, но си трябва техника която пък в домашни условия по принцип я няма

Comment

За моженето може, но си трябва техника която пък в домашни условия по принцип я няма
                        С ТОВА става ли ??
                        Alfa Romeo 1.8 TS `98
                        sigpic

Comment

• С това после ще обикаляш колата като паметник.

Comment

С това после ще обикаляш колата като паметник.
                            Уби всичко детско в мен, ще си я карам с оригиналния виндос 98 ..
                            Alfa Romeo 1.8 TS `98
                            sigpic

Comment

• Днес една зверски клатеща обороти в движение 56-ца с ходене по мъки и майстори цели 5 години се реши с този проблем веднъж за винаги.

Направихме леко модифициране на инсталацията на мотора и по-специално около 2-та температурни датчика + фикс на софтуера и оборотите се успиват

За всички 1.8 и 2.0 ТС с два температурни датчика имам 100% решение на проблема съгласно сервизния бюлетин на фиат Без никакви нежелани ефекти. Управлението на моторчето на дросела става перфектно. Изчезва досадното спъване при връщане на педала както и чуството за моторна спирачка на ниски предавки.
                              Last edited by oem; d.m.y г., 18:48.

Comment

• То това с подскачането при отнемането на газта и при мен го има, същото и за моторната спирачка...

Comment

Working...
                                X